تحقیقات انجام شده بر روی نوعی کپک نشان دادهاست که این موجود قادر است رفتار اختصاصی یک ممریستور را تقلید کند و به نوعی، نسخه زندهای از مفهوم ممریستور باشد.
پتانسیل ممریستورها در کاربردهای منطقی و دستگاههای ذخیره اطلاعات، منجر به تحقیقات گستردهای در این زمینه شدهاست. طرحهای مختلف این ابزار، قادر به اجرای عملیات مختلفی میباشند و در جنسهای مختلفی از جمله تیتانیم اکسید، پلیمری و فروالکتریک ساخته شدهاند. محققان دانشگاه انگلستان جنوب(West England) کشف کردهاند که فیساروم پلیسفالوم معروف به کپک لجنیشکل(slime mold)، نسخه زنده یک ممریستور است.(به دلیل ساختار رشدش به آن کپک لجنیشکل میگویند-مترجم)
هنگامی که جریان برق در یک جهت از ممریستور عبور میکند، مقاومت آن افزایش یافته و با عبور جریان در جهت معکوس، مقاومت آن کاهش مییابد. ویژگی کلیدی ممریستورها این است که زمانی که جریان برق پس از قطع شدن دوباره آغاز میشود، ممریستور قادر است آخرین مقدار مقاومتی را که در لحظه غیر فعال شدن داشت، حفظ کند. محققان، این نوع کپک را روی یک صفحه دو الکترودی کاشته و با بررسی آن،مشاهده کردند که این کپک قادر است با گسترش دادن پیچکهای پروتوپلاسمی خود، پلی بین دو الکترود ایجاد کرده و یک کانال ارتباطی شیمیایی-فیزیکی-الکتریکی برقرار سازد. با رسم نمودارهای جریان عبوری بر حسب ولتاژ در فرکانسهای مختلفی از تحریک، پژوهشگران رفتار اختصاصی یک ممریستور را در این کپک مشاهده کردند. |