سنتز کاتالیزورهای اسیدی و بازی ناهمگن قابل بازیافت نانومغناطیس جدید انجام شد


تاریخ ثبت : ۰۱-۰۴-۹۴    موضوع : اخبار    امتیاز: 0 از 5  ( مجموع آرا : 0)
بازدید : ۱۹۵۰

 استاد و محقق دانشگاه بیرجند با پشتیبانی مادی و معنوی صندوق حمایت از پژوهشگران ، طرح پژوهشی " سنتز کاتالیزورهای اسیدی و بازی ناهمگن قابل بازیافت نانو مغناطیس جدید " را اجرا کرد.
   دکتر" سارا سبحانی " در گفت وگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی روابط عمومی صندوق حمایت از پژوهشگران درباره این طرح گفت: با اجرای این طرح پژوهشی ، کاتالیزورهای ناهمگن جدید اسیدی و بازی مختلف ، به دلیل مزایای استفاده از کاتالیزورهای ناهمگن نانومغناطیس از قبیل به حداقل رساندن هزینه ها و مواد زائد تولید شده، از بین بردن خورندگی ، فراریت و بوی بد کاتالیزور، نگهداری آسان و سهولت جداسازی کاتالیزور، سنتز شدند.


   وی افزود: این سنتز، از طریق ساپورت کردن کاتالیزورهای اسیدی و بازی بدبو، گران قیمت یا خورنده نظیر پیریدین ، نمک های تریفلیت و اسید سولفوریک بر روی سطوح نانو ذرات اکسید آهن    (Fe2O3- &#947) انجام شد. عمل ساپورت شدن از طریق پیوند شیمیایی صورت گرفت. سپس کاتالیزور با روشهای مختلف نظیر SEM,TEM,XRD,TGA,CHN,ICP,FT-IR  شناسایی شده و فعالیت آنها بعنوان کاتالیزور در واکنش های آلی نظیر سنتز فسفونیتها ، پیرازول و ایندول مورد بررسی قرار گرفت.
   دکتر سبحانی توضیح داد: در استفاده از کاتالیزورهای ناهمگن در واکنشهای شیمیایی دو مشکل عمده از قبیل کاهش در فعالیت کاتالیزور و اتلاف کاتالیزور در مراحل جداسازی وجود دارد. حل این مشکلات ، تحقیقات اخیر را به سمت استفاده از کاتالیزورهای ناهمگن نانومغناطیس هدایت کرده است.
   وی افزود: در این کاتالیزورها از نانوذرات مغناطیسی فلزی نظیر ذرات اکسید آهن به عنوان بستر برای سنتز کاتالیزورهای ناهمگن استفاده شد. سطح وسیع و خاصیت مغناطیسی نانوذرات اکسید آهن موجب افزایش فعالیت کاتالیزوری ، سهولت جداسازی و جلوگیری از اتلاف کاتالیزور گردید.
   این محقق تصریح کرد: به دلیل مزایای استفاده از کاتالیزورهای ناهمگن نانومغناطیس ، در این تحقیق ، کاتالیزورهای ناهمگن جدید ساپورت شده از طریق پیوند شیمیایی بر روی نانو ذرات اکسید آهن سنتز شد و پس از شناسایی ، فعالیت کاتالیزوری آنها در واکنش های شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت.
   وی در پاسخ به این سئوال که نتایج اجرای طرح ، در قالب چند مقاله ، منتشر شد؟ گفت: از اجرای این طرح پژوهشی ، شش مقاله ISI  منتشر شد.
   از دکتر سبحانی درخصوص میزان رضایتمندی از خدمات حمایتی صندوق حمایت از پژوهشگران ، سئوال شد و وی اظهارداشت: فقط مرحله اول که مربوط به تصویب طرح در کارگروه مربوطه صندوق بود ، بسختی انجام شد چون باید ضرورت اجرای طرح و استدلال علمی آن ارائه می شد وگرنه بعد از تصویب طرح ، پشتیبانی مالی بسیار منظم و بموقع انجام شد و هیچ مشکلی از بابت دریافت خدمات مورد نیاز از صندوق نداشتم.



کلمات کلیدی : سنتز ، کاتالیزورهای اسیدی و بازی ناهمگن ، قابل بازیافت ، نانومغناطیس ، پژوهشي ، اقبال لاهوري ، پرتال پژوهشي

   پرینت مطلب





ثبت نظر