دانش فنی دستگاه نیمه‌صنعتی نانوالیاف ایرانی به مالزی صادر شد


تاریخ ثبت : ۱۸-۰۵-۹۴    موضوع : اخبار    امتیاز: 5 از 5  ( مجموع آرا : 1)
بازدید : ۱۶۶۲

یک شرکت دانش‌بنیان موردحمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دانش فنی تولید دستگاه نیمه‌صنعتی الکتروریسی این شرکت به یک شرکت خصوصی در کشور مالزی صادر کرد.

 


 

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان موردحمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از صادرات دانش فنی تولید دستگاه نیمه‌صنعتی الکتروریسی این شرکت به یک شرکت خصوصی در کشور مالزی خبر داد. این نخستین بار است که یک شرکت ایرانی فعال در زمینه‌ی فناوری نانو، موفق به فروش دانش فنی خود در عرصه‌ی بین‌المللی شده است.

طراح این محصول دانش‌بنیان، دکتر رضا فریدی مجیدی، از اعضای هیئت‌مدیره این شرکت است. وی در جریان تحقیقات پایان‌نامه خود به این دستگاه نیاز پیدا کرد، اما دستگاه دانشگاه مربوطه دچار آسیب‌دیدگی شد. به همین منظور فریدی مجیدی نمونه‌ای از دستگاه نیمه‌صنعتی الکتروریسی را به صورت آزمایشی طراحی کرد.

دستگاه اولیه به مرور زمان تجهیز شد و امروز یک نمونه از آن در شبکه آزمایشگاهی نانو مورداستفاده دانش آموزان این حوزه قرار گرفته است. پس از آن نیز نمونه اولیه دستگاه نیمه‌صنعتی نانوالیاف به مرحله صنعتی شدن رسید تا جایی که این شرکت دانش‌بنیان حوزه نانو توانست دانش فنی این دستگاه را به ارزش یک میلیارد تومان به مالزی بفروشد.

به گفته‌ی مهندس نادر نادری، طی قراردادی به ارزش نزدیک به ده میلیارد ریال، بین شرکت فناوران نانومقیاس و شرکت Progene Link مالزی، دانش فنی ساخت دستگاه نیمه‌صنعتی الکتروریسی به این شرکت خارجی واگذار شد.

مهندس نادری در ادامه تأکید کرد: شرکت Link Progene در گذشته نیز در خصوص فروش نمونه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی تولیدی شرکت فناروان نانومقیاس در کشور مالزی فعالیت داشته است اما به تازگی و به پیشنهاد طرفین این همکاری به مرحله‌ی جدیدی وارد شد و بدین ترتیب امکان فروش دانش فنی ساخت دستگاه نیمه‌صنعتی به این شرکت مهیا شد.

وی توضیح داد: به کمک دستگاه نیمه‌صنعتی الکتروریسی، می‌توات نانوالیاف مورد نیاز برای تولید محصولاتی با کاربردهای متنوع را در مقیاس نیمه‌صنعتی تولید کرد. شرکت Link Progene قصد دارد با استفاده از دانش فنی خریداری‌شده به تولید دستگاه‌های نیمه‌صنعتی، که در تولید نانوالیافی با کاربردهای متنوع همانند داربست‌های سلولی، فیلتراسیون و ... به کار می‌روند، بپردازد.

نادری فرایند تولید نانوالیاف با دستگاه الکتروریسی را ساده و مقرون به صرفه عنوان کرد و گفت: همچنین گستره‌ی وسیعی از پلیمرها از جمله پلیمرهای مصنوعی، طبیعی و زیست‌تخریب‌پذیر و یا حتی پلیمر/کامپوزیت می‌توانند توسط این دستگاه به نانوالیاف تبدیل شوند. از طرفی به کمک این دستگاه مشخصات مختلف نانوالیاف از جمله تخلخل، شکل، قطر و توانایی گره‌دار شدن قابل کنترل است.

شرکت فناوران نانومقیاس با حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تکیه‌بر فناوری و دانش کاملاً بومی و بدون وابستگی به خارج توانسته است تاکنون تعداد قابل‌توجهی از دستگاه‌های الکتروریسی آزمایشگاهی، صنعتی و نیمه‌صنعتی، دستگاه‌های پمپ سرنگی و دستگاه‌های تأمین‌کننده‌ی ولتاژ بالا (high voltage) را به شرکت‌ها و مراکز علمی و صنعتی ایرانی و به مراکزی در خارج از کشور از جمله نیجریه، مالزی و پاکستان به فروش برساند.



کلمات کلیدی : دانش فنی ، دستگاه نیمه‌صنعتی نانوالیاف ، ایرانی ، پژوهشي ، اقبال لاهوري ، پرتال پژوهشي

   پرینت مطلب





ثبت نظر