تشخیص سریع مسمومیت خونی با استفاده از تراشهءالکترونیکی


تاریخ ثبت : ۰۴-۰۴-۹۴    موضوع : اخبار    امتیاز: 0 از 5  ( مجموع آرا : 0)
بازدید : ۲۸۲۷

سپسیس نوعی مسمومیت خونی است که در نوزادان نارس بسیار شایع است. این بیماری اگر زود تشخیص داده نشود کشنده خواهد بود. روش‌های کنونی برای تشخیص این بیماری بسیار زمان بر هستند. در همین راستا پژوهشگران تراشه‌ای الکترونیکی ابداع کرده‌اند که قادر است 20 برابر زودتر این بیماری را تشخیص دهد.


 


به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری - بخش " انبیک " - سپسیس یا مسمومیت خونی نوعی عفونت باکتریایی خون است. این بیماری برای بزرگسالان خطرناک است و برای بچه‌ها نیز اگر درمان نشود کشنده است. احتمال ابتلا به این بیماری در نوزادان نارس در حدود 40 تا 50 درصد است. نوع بدخیم این بیماری انسان را در کمتر از یک ساعت از پای در می‌آورد. این بیماری یکی از مسائل چالش برانگیز در نگهداری از نوزادان است. به همین دلیل روش تشخیص به هنگامِ این بیماری در زایشگاه‌ها مورد توجه است. روش‌های موجود برای تشخیص این بیماری معمولا 48 ساعت طول می‌کشد و ممکن است بعضا تا پنج روز نیز به طول انجامد. در این روش‌ها نمونه‌های خون به اجزای مختلف تجزیه می‌شوند سپس این نمونه‌ها به مدت یک روز کِشت داده و تحلیل می‌شوند. در حال حاضر تا زمانیکه نتیجهء آزمایش بیماران مشکوک به سپسیس آماده شود به آنها انواع آنتی بیوتیک‌ها داده می‌شود. این امر باعث می‌شود که نوعی مقاومت دارویی در بدن بیمار ایجاد شود. روش تشخیص ایده آل روشی است که با آن بتوان به درستی آنتی بیوتیک مورد نیاز را تشخیص داد و به بیمار تزریق کرد.


در همین راستا، پژوهشگران روشی ابداع کرده‌اند که می‌تواند باکتری مسئول ایجاد سپسیس را شناسایی کند. این روش، به مانند آزمایشگاهی روی تراشه است و می‌تواند سپسیس را بیست بار سریع تر از روش‌های موجود شناسایی کند. در این روش نمونه‌ء خون با استفاده از این تراشه تحلیل می‌شود و پس از دو ساعت بیماری تشخیص داده می‌شود.

منبع:
http://www.youris.com/Health/Smart_Devices/Speed-Is-Everything-When-Fighting-Sepsis.kl

 



کلمات کلیدی : تشخیص سریع ، مسمومیت خونی ، تراشهءالکترونیکی ، سپسیس ، پژوهشي ، اقبال لاهوري ، پرتال پژوهشي

   پرینت مطلب





ثبت نظر